Vuxenmobbing

Jag har en tjej i min klass, hon är riktigt farlig. Hon verkar till en början vara en så lättsam, skojfrisk och trevlig tjej, riktigt smart. Men ju fler terminer som gått, vi har avverkat cirka 4 terminer tillsammans, och ju mer hon fattat tycke för mig så kröp hennes rätta jag fram. Hon fryser systematiskt och iskallt ut dem som hon inte tycker om och hon är SLIPAD, hon får med andra på sitt tåg. Vi gjorde i höstas ett grupparbete tillsammans hon och jag, och då släppte hon på tyglarna, pratade så fruktansvärt mycket illa om  några andra klasskamrater. Tjejer som jag vet har det svårt med det ena och det andra. Vilket jag påpekade för henne. Men visst kan och kunde jag hålla med om att det är svårt att jobba med de tjejerna, eftersom de inte fullföljer sina åtaganden. Men jag tycker inte det är anledning att försöka få med sig alla i något slags gemensamt hat-tåg emot dem. Vid ett tillfälle när vi åkte tåg till Gävle så åkte även ett av hennes hat-objekt med på tåget. Hon vägrade vistas med denna tjej. Ville inte ens gå fram och hälsa. Till och med kommenterade hennes yttre, jag vill inte ens återberätta det hon sa. För mig kändes det väldigt olustigt, vi skulle ju alla tre åka ifrån Stockholm till Gävle och in i samma klassrum! Klart jag gick fram och snackade. Ju mer mobbaren snackade skit desto mer märkte hon ju att hon inte fick med mig. Stämningen blev mer och mer kall oss emellan. När vårt grupparbete var slut hälsade jag på en annan klasskamrat som fått barn, som även är vän med mobbaren. Hon hade fått höra att vårt grupparbete inte hade gått bra. Hon antydde att mobbaren inte var nöjd med mig. Vilket jag ju redan visste...
Gissa vem som är utfryst nu då? Jo naturligtvis jag. Nu går jag en ny kurs och jag märker tydligt av en attityd ifrån vissa klasskamrater emot mig som tidigare inte funnits där. Samma attityd som mobbaren och hennes anhängare har emot de andra hatobjekten. Det låter kanske som att det är en ung fjant som håller på så, men detta är en kvinna på 32 år som är oerhört socialt kompetent. Hon är "bästa kompis" med många i klassen och många ser upp till henne. Därför tar de också hennes åsikter på stort allvar, för när en vettig människa säger något så antar man att det ligger något i det. Detta är alltså en blivande socionom. Skrämmande!

Nåja, mig kommer hon inte åt, jag går hem och kramas och pussas med min dotter och får energi av det så det räcker och blir över. Men klart man blir lite ledsen ändå. Skitbrud.

Kommentarer
Postat av: Lisette Modig

Sånt är lite obehagligt.. Man vet aldrig vad dom hittar på för att få med sig fler "kompisar".. Undra just vad det är man saknar i sitt liv när man måste hålla på såhär.. Tråkigt, för annars verkar det ju som att hon hade varit en trevlig tjej.

Tur att du har RIKTIGA vänner och en fin familj som tycker vansinnigt mycket om dig! :)

2013-02-13 @ 06:41:16
URL: http://www.lissanmodig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0