31+4 VÅR STORA TJEJ!

"Misstankarna" bekräftades igår på vårt tillväxtultraljud, lillan är 22,1 % större än medelsnittet. Hon väger just nu 2300 gram, vilket är ca 500 gram extra.
Jahapp, jag är glad att hon inte avviker åt andra hållet i alla fall! Och att hon mår bra och allt ser ut som det ska. Det var så mysigt att få se henne igen på skärmen, det lilla knubbiga benet som mättes och runda lilla magen. Vi fick med oss en bild, den är lite spooky, men ni kanske ser att det är hennes ansikte? Pannan till höger och haka o läppar till vänster mot mitten på bilden.


Så vad innebär det att damen är en bastant sådan? Ja att om hon fortsätter på sin kurva så hamnar hon över 4500 gr vid vecka 40+0. Vår BM var tveksam till att jag då kan föda vaginalt, så det är mycket möjligt att det blir kejsarsnitt. Eller tidigare igångsättning kanske? Det vet jag inte. Oavsett så är det ingen hälsorisk för henne varken nu eller i hennes framtid. Det är väl snarare förlossningen som kan bli svår. Nu ska jag ta bort allt socker och snabba kolhydrater i kosten (snyft) och nästa vecka ska vi kolla om det kan vara så att jag fått graviditetsdiabetes. Men det trodde hon inte. Och så galet mycket godsaker har jag faktiskt inte stoppat i mig, inte mer än vanligt i alla fall. Men kanske för mycket ändå. Urk, jag känner mig så himla DÅLIG som kan ha orsakat det här.
Nåväl, vi tar det som det kommer, en läkare kommer att avgöra om några veckor hur det hela ska gå till. Ut kommer hon alltid, lite tidigare förmodligen :)

Jo vi köpte bilen :) Känns bra! Hoppas den är lika bra som den känns. 1,4 litersmotor = drar superlite soppa i alla fall! Vi känner oss så mogna som köpt en sådan ful och billig bil. Det är underbart att sitta bredvid och låta Alex köra! Själv når jag knappt ner till pedalerna, magen är ivägen och benen i kortaste laget. Men nu har jag ju chaufför!
 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Sluta känn dig dålig!!! Du har inte orsakat något! Barnet tar det den vill ha och behöver oavsett hur mycket och vad du äter. Det kan ju vara så att det finns stora barn på A. V:s sida också. Jag tror att dina kusiner var stora vid födseln. En del får stora och andra små. det viktiga är ju ändå att det går bra för dig och barnet!

Lycka till med "vuxen" bilen!

Kramar

2012-01-18 @ 08:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0