BILDBOMB: ELVIRA WIECHEL M.M. :)

Några minuter innan Elviras entré :)

Alldeles nykläckt tjej.

Ca 3 veckor gammal tösabit

Första badet, mysigt!

JAG ÄR MAMMA!

Det är så nytt, är jag verkligen det? JA! :)
Den 15e mars kl 22.29 kom Elvira till världen med hjälp av kirurgteamet på Danderyds sjukhus. 52 cm lång och 3790 gram var hon då, aldrig har jag älskat någon så mycket som henne! Den känslan kom direkt och lämnar mig aldrig igen :) Möjligtvis att den utvidgas när/om Elviras syskon gör oss sällskap någon gång i framtiden.
Hur som helst, här är förlossningen i  ungefärliga drag. Min förlossningsjournal är 10 sidor lång... och min barnmorska på MVC hade ju alldeles rätt i hur det hela gick till!
 • Måndag 12/3 kl 15: Vattnet går hemma. Kul! Alex skyndar hem och kör oss till Danderyds. Eftersom Elvira inte fixerat sig måste jag ligga ner tills hon kommer ut... snark! Men det är max 48 h, sedan får man hjälp att komma igång. Får lite värkar på kvällen, men de avtar.
 • Tisdag 13/3 kl 16: Värkarna börjar komma regelbundet och intensivt. Öppnar mig knappt något alls så värkarna avbryts för att jag istället ska få sova en natt innan jag sätts igång. Lite sur över det, jag vill hellre ha naturliga värkar än konstgjorda, och har ändå haft dem i ca 8 timmar redan. Jaja, sover väl då.
 • Onsdag 14/3 kl 15: Får en gel som ska sätta igång cirkusen, den verkar rätt snabbt, får värkar, regelbundna och smärtsamma. Barnmorskan säger att det är fullt på förlossningen så att de vill avbryta värkarna igen för natten. Jag säger nej, NEJ, N-E-J!Vid undersökning kl 22 är jag öppen 3-4 cm och får åka ner till förlossningen - YES! :)
 • Torsdag 15/3 kl 00-04: Värkarna fortsätter, får på förlossningen värkstimulerande dropp, jäklar nu värker det verkligen! Haha, ordvitsigt... Jag står ut ett par timmar, sedan tar jag lustgas - underbart! Jag och Alex har kul mellan värkarna åt lustgasen. Han provar också...
  Barnmorskan är kanon, hon drar på rejält med droppet, men det går lite för fort med värkarna så hon stoppar upp dem litegrann vid kl 04.  Jag somnar.
 • Torsdag 15/3 kl 06: Sovit klart, för nu vill jag ha ut min bebis! Barnmorskan drar igång droppet igen, fullt ös, ajajaj! Klarar mig några timmar på bara lustgas men sen tar jag ryggbedövningen. Den tar jättebra, men gör ont när den tar slut, måste fyllas på 1 gång/timme. Där emellan känner jag hur jäkla ont värkarna gör! Glad för bedövningen. 
  Värkarna är kraftiga, jag öppnar mig fram till 7 cm, men lilla bebisen glider inte ner i förlossningskanalen som man vill. Det verkar vara för trångt därinne. Kämpar på.
 • Torsdag 15/3 kl 18: Förlossningsläkare beslutar att kejsarsnitt är bäst eftersom lillan inte ligger så långt ner som hon ska vid det här laget. Men hon mår bra, prima! Värkarbetet avbryts en gång för alla. Jag är lite besviken, ville ju helst föda vaginalt.
 • Torsdag 15/3 kl 22.00: Vi får åka till operation.
 • Torsdag 15/3 kl 22.29: Elvira lyfts ur min mage. Skriket dröjer några sekunder, jag håller andan, livrädd. Men sen kommer det och allt är underbart. Alex följer med henne till undersökningsbordet, han blir tagen och lägger sig ned ett par minuter. Sedan kommer han igen och får ta hand om vår nyfödda dotter i några timmar tills jag är ihopsydd och lite återhämtad på uppvaket. Han är så duktig pappa! Elvira får ligga lite på mitt bröst direkt hon kommer ut, men bedövningen gör att jag känner att jag inte har kontroll så jag vill vänta med att hålla henne. Känns som att jag ska ramla ur sängen.
  Kring kl 01 kommer Alex och Elvira och gör mig sällskap på uppvaket, då får hon ligga hos mig och hon hittar bröstet direkt. Så duktig!

  Operationen var det värsta jag någonsin varit med om, jag förstår inte att någon väljer det självmant. Men allt gick bra och Elvira mår bra, hon är helt perfekt! Det är det viktigaste.
Vi blev kvar på Danderyds till tisdagen 20/3 eftersom jag fick en infektion i livmodern, hade svårt att ta mig ur sängen pga smärtorna och hög feber. Men dagarna på BB var ändå underbara, vi låg i sängen och bara lärde känna vår dotter :) Alex var underbar, han tog hand om mig och Elvira, utan honom hade det varit så jobbigt. Men istället blev det mysigt.
Nu vaknar hon här och kommer snart ropa efter mat med bestämd ton ;)

Jag ska sätta in lite fler bilder nästa gång. Har bara en på min dator. Här är hon iaf, 2 dagar gammal:


RSS 2.0