20+3

Vi nöjde oss inte där, så idag lade vi detta golvet också! :) Alex hjälpte till så länge han fick, men eftersom jag är omöjlig att göra nöjd så slutade det med att jag skar till golvet själv. Men hade aldrig klarat det utan mitt team! Man är inte så smidig med en tjock mage och ben som domnar bort så fort man böjer för mycket på dem.
Mina bilder i kameran blir suddiga nuförtiden, har kommit åt nån inställning som jag inte får bort. Börjar känna mig så damig.

Igår var vi i Flen och firade Alex brorsa, brorson + svägerska som fyllde år allihopa. Nu är jag helt slut efter den här helgen!
Dags att ta ut vovvarna, sen läsa kommentarer till LVM och sedan lär jag vara helt väck.

Längtar tills fredag, då ska vi äntligen åka ner (upp?) till mamma o brorsan i Göteborg!
19+5

Hejhej,
i helgen har vi fixat hallen och köket - målat om och satt upp nya hyllor i hallen. Tidigare fanns det bara en hatthylla där som dessutom hängde löst, nu har vi skapat oss en massa förvaring med hyllor upp till taket. Skönt! Hallen var tidigare ljusblå, samma färg som hela lägenheten var målad i när jag träffade Alex. Nu är allt vitt :) Köket var vitt med bortriven färg här och där efter att Alex brorsa som bodde här tidigade hade tapetserat köket med aluminiumfolie och
vanlig tejp...
Detta har varit den ultimata ungkarlslyan om ni inte redan hajat det.
Vi var på IKEA och köpte grejer och tittade på köksluckor också, men tydligen så har vi en gammal standard med mått som inte existerar längre. Så det blev inga nya luckor och vi funderar på vad vi ska hitta på istället. Kan man laminera om gamla luckor? Laminatet har släppt här och där på alla luckor, så det behöver verkligen bytas nu. Mm vi får se vad vi hittar på. Vi ska även måla om alla dörrar, lister och garderober! Samt lägga en ny plastmatta (golv) i hallen. Ojojoj, det ska bli så fint så! Men det kommer att få ta sin lilla tid.
Så här ser hallen ut nu! :) Ser ut som att hela hallen är sne, men det är fotografen som är problemet.

Annars är allt bra. Fullt upp, tenta nästa vecka i Socialrätt II, åker skytteltrafik till Gävle och Norrtälje på föreläsningar och seminarier och jobbar ett par halvdagar varje vecka. Inte mycket tid över till att träffa folk just nu!


Lilltösen sparkar och lever rullan i magen, vilket är jättekul! men ännu känner man det inte utifrån, jo ett par gånger men det verkar vara när hon tar i allt hon kan. Så Alex har inget känt ännu. På torsdag ska vi till barnmorskan och lämna prover och bli informerade om någonting antar jag. Vi ska be att få gå på profylaxkurs iaf, men lär nog hoppa över föräldrakursen som man också erbjuds. Den verkar så fånig och alla säger att den är onödig om man bara träffat en bebis förr.

Nu har ca halva graviditeten passerat, känns overkligt. Längtar tills hon kommer ut, men känner också att hur ska jag hinna med allt som jag vill hinna fixa innan?!?! Plugga klart ett antal kurser, fixa hemma, fira jul, Alex ska ta körkortet (han är på god väg)... och ja, inte vet jag, förbereda sig inför förlossning. Det ska hinna vara vinter också, lite stressande bara det, här i Stockholm är den så jobbig med slask och skit som inte går att köra bil i. Man är ju 100 år efter med snöbortforslingen här jämfört med Kiruna. Jag verkar visst vara ett kontrollfreak av stora mått, inte visste jag det!

Jag har beställt lite tjejkläder till tösabiten iaf, jag har någon klänning kvar och ett par minimala sockar med mera som jag hade när jag var pytteliten. Jag tycker det känns så kul att se på dem ibland, så jag har beställt en liten klänning och lite stickat till lillan som är i lite finare tappning (i mitt tycke då), att spara som minne efter att hon vuxit ur dem.18+0 RUL + NYTT DATUM

Idag var vi på RUL. Allt gick så bra så, allt såg perfekt ut därinne. Gud så skönt!
Medan barnmorskan berättade om allt hon kontrollerade så bara fick man upp massa bilder i huvudet på vad som kunnat gå fel... - Överläppen var hel, - jaha det hade jag inte ens tänkt på att bebisen skulle kunna ha gomspalt! Blodet cirkulerade genom de 4 kamrarna i hjärtat åt rätt håll - jaha kan det gå åt fel håll med andra ord?!? Hon mätte alltihopa, proportionerna var normala så att bebisen skulle ha Downs syndrom är högst osannolikt. - Inte ens det hade jag tänkt på! Så fortsatte det. Jag vet inte vad jag har oroat mig för egentligen, men helt fel saker verkar det som! Och i onödan.

Vart flyttad från datumen 11/3 till 14/3 också. Perfekt, då kanske jag hinner gå klart kursen som slutar precis innan det :D Om jag är så pigg.

Dessutom fick jag min vilja igenom att veta vad bebisen har för kön, tack älskling! Känns som en liten morot mitt i alla krämpor som man fått, det blir som så verkligt att det faktiskt är en bebis därinne som man väntar på.

Så här kommer en bild på vår lilla tösabit som ska komma den 14/3 (vi vart flyttade från 11/3 till 14/3)! Ingen film den här gången, hon låg så stilla ändå. Men nu är hon vaken, det sparkas och härjas alltid där inne när jag varit stilla en stund :)Annars har jag börjat planera lite inför bröllopet/dopet i augusti nästa år. Jag vet att jag låter som en tok-brud, men här bokas ta-mig-fan allt upp ett år innan man gifter sig! Så jag tänkte att om vi ska få tag på partytält till hyfsat pris och med lite att välja mellan är det nog bäst att börja nu. Har fått in en massa olika offerter, olika seriösa och olika priser. Men vi hittade ett litet företag i Saltsjö-Boo som verkar väldigt seriösa, ambitiösa och bra som ska få uppdraget!
Partyt kommer alltså att äga rum i ett tält som det nedan, kanske lite större, på en jättestor gräsmatta utanför Alex pappas stuga där det brukar firas midsommar med mera. Vi kommer ha utsikt över vattnet från tältet som man kan ha helt öppet om man vill, beroende på vädret, och det är nära från kyrkan också. Inte gångavstånd, men vi kommer ha en buss som kör alla där emellan. Blir jättebra! Vi ska vara bekväma och hyra golv till tältet, stolar och bord och så vidare, samt att allt levereras och monteras av företaget, och även hämtas såklart. Maten kommer vi fixa själva med hjälp av Alex bröder (tror vi). Det blir inget band eller något annat sån't extravagant. Vi vill hålla det enkelt och avslappnat, ska vara en kul fest bara! Hoppas man får en snäll dotter som är med på noterna! Om hon brås på sin pappa kanske... ;)


Nej nu ska jag ut med vovvarna i solen och blåsten!

17+5 MAGEN

Så här ser den ut :)


Är hemma och förkyld idag så då får man göra sånt här fånigt.
Igår var jag på födelsedagskalas hos Rebecca, hon hade en tjejkompis där som typ slet upp min tröja och ner mina byxor (som täcker hela magen) och bara kände på hela magen superivrigt. Hon visste med 100% säkerhet att det är en flicka. Jahapp, då är det väl bara att börja planera för det nu då... Haha, vilken toktjej! :) Jag vart lite småchockad över framfusigheten. Verkar som att gravidmagar är allmän egendom.

RSS 2.0