27+3 HICKA

Jag har läst att bebisen kan få hicka därinne. Men hur fan ska man kunna veta om den har det?! - har jag tänkt. Nu vet jag! Har märkt att hon hoppar väldigt regelbundet därinne ibland och funderat på hur hon gör egentligen för att hoppa med så exakt mellanrum? Ibland är man inte så snabbtänkt... Så hon har hicka :) Varje dag nästan just nu, och hon verkar inte helnöjd över det. Efter en 5 minuter ungefär gör hon våldsamma protester med kickboxning. Det brukar hjälpa verkar det som. Gulligt!

Lisso har haft inbrott i sitt källarförråd inatt i Bandhagen. Så himla obehagligt! Stackare! Hoppas de inte tog något. Jag funderar på att ta upp barnvagnen till lägenheten. Vi har också haft inbrott i källaren förut men de bröt inte upp vårt förråd då, men hade de sett en splitterny barnvagn hade de nog inte tvekat. Just då hade vi bara skrot därinne. Förrådet är bara gjort av stängsel så inte alls svårt att forcera. Jag har iaf täck över den med svarta sopsäckar så man inte ser vad det är. Men åh, vi har inte plats för den här inne! Men den måste väl få plats sen ändå.

Min stackars brorson har fått påssjuka så det är inte säkert att vi kan fira jul med dem i götet! Ska visst inte vara bra att få påssjuka om man är gravid. Stackars lillkillen! Men som tur är så mår han ganska OK i alla fall sa brorsan, så vi får hoppas att det inte blir värre för honom. Jag ska ringa barnmorskan imorrn och höra vad hon tycker. Men jag är lite rädd för att bli sjuk nu även om det inte skulle vara någon fara för lilltjejen. Jag läser dubbla kurser nu, båda tar slut i januari och då ska det alltså tentas, samtidigt som jag har jobbet. Jag har med andra ord inga marginaler för att bli sjuk. Fast det kan man ju aldrig bestämma över själv ändå! På tunnelbanan sitter folk och hostar och snorar så jag vågar typ inte andas överhuvudtaget :P Samma på jobbet. Så vad kan man göra egentligen? Aja, vi får se hur det blir. Men känns astrist om vi inte kan åka!!

Nu ska jag ner i tvättstugan och sedan fortsätta med min uppsats, och Alex står och gör en rödvinsstek. Herregud vad det doftar underbart!!

26+0 SPÄRR!!

Vilken dag!
Idag har jag varit inne på förlossningen hela dagen. Tidigt imorse hade jag bråttom till bussen och när jag skulle passera spärren i tunnelbanan så släppte den inte igenom mig vilket resulterade i en rejäl smäll rakt in i bebismagen. Gjorde lite ont och var väldigt obehagligt, det kändes tydligt att bebisen fick ta hela smällen av min kroppstyngd som flög rakt in i spärren. Jag blev jätteorolig och ringde barnmorskan som tyckte att jag skulle ringa förlossningen och de tyckte i sin tur att det bästa var att kolla upp det med en gång  genom att ta en kurva (CT-kurva?) och det tog heeeela dagen. Var ett par oroliga timmar där, hon rörde sig inte så mycket som hon brukar så jag var ganska uppskakad. Men så fort vi kom in och jag la mig på britsen och vi blev uppkopplade så började hon härja runt i magen som vanligt och efter 2 st kurvor á 2 h vardera med en paus på 2 h emellan så tyckte läkaren att vi kunde släppa oron och åka hem igen. PUH! Det har varit superjobbigt, gud vad jag kan böla. Folk på bussen blev en smula obekväma :P Men det var skönt att bli tagen på allvar och få komma in och se att allt gått bra. Det var kul också att få se den förlossningsavdelning som vi ska in på sen, Karolinska. Barnmorskorna var så himla trevliga!

Det var inte lätt att mäta hjärtslagen på en bebis som simmar runt i typ hela överkroppen ;) Men det gillar vi ju! Jag fick hålla för dubbelhakan på bilden. Men missade kärlekshandtaget som hängde ut, var visst kul att nypa i tyckte Alex. Charmören.

Annars är allt bra. Stört mycket plugg och jobb, men det är ju som vanligt. Nu ikväll blev jag iaf klar med ett grupparbete, skönt!

Julen närmar sig med stormsteg! Jag hade köpt en bok i julklapp till Alex som jag visste att han skulle bli jätteglad för. Ikväll kom han hem med exakt den boken, han hade fått låna den av sin brorsa. Bajs! Jaha, då blir det att tänka ut något annat då... Grr!

Nej nu är det dags att gå ut med vovvarna sista svängen!  Soffprojektet har gått rätt bra, de glömmer bort sig ibland, men vi har varit stenhårda och de åker ner på direkten när de gör sina försök. Nu har jag dessutom tvättat sofföverdragen så nu har de satt sin sista tass där!


RSS 2.0