12+1 ALEX BERÄTTAR FÖR SINA VÄNNER...


Efter någon nubbe skulle jag tro, på en kräftskiva i lördags ;) Jag tycker det var så gulligt. Lite nervös där tror jag!
Själv låg jag hemma på soffan och sov som vanligt. Använder helgerna till att sova ikapp just nu. Ikapp vadå? Ja inte vet jag.
Nu längtar jag bara till fredag och ultraljudet+KUB-resultatet.

Idag börjar jag mina fältstudier, blev tilldelad att vara på Locus som är ett ungdomsboende i Frälsningsarméns regi. Där bor 10 ungdomar mellan 15-20 år, killar och tjejer, som främst har relationsproblem. Och förstås andra sociala problem, det hänger ju ihop. Ska bli riktigt spännande och jag är till och med lite nervös! Dessutom ska jag vara där tillsammans med en tjej från klassen som jag inte vet vem det är, men det går nog bra det. Vi ska även skriva ett arbete tillsammans. Det enda som är lite synd med att vi hamnade på Locus är att vi ska vara där eftermiddagar/kvällar. Hoppas illamåendet och tröttheten håller sig borta, det brukar vara värst just på em/kväll. Men när man är upptagen med annat så hinner man väl inte känna efter kanske :)

Vovvarna har återgått till sina glada jag igen, inga sura miner längre vilket är skönt. Gud vad less jag var på att tvinga ut Maggan och sen släpa henne efter mig i kopplet, och Kajsa som kissade säkert 70 ggr/prommis. Urk!
Annars undrar jag hur det går för min moster som bor i NY - har ni blivit påverkade av Irene?

11+1 DRÖMMAR

Helgen har gått ut på att sova så mycket som möjligt. Eller nej det var inte målet, men så blev det. Sover värre än en fjortis just nu! Fast inte på morgonen, det är på eftermiddagen/kvällen jag slocknar. Men det är skönt för det är då illamåendet kommer också. Somnade före kl 20 på lördag :) Och ungefär samma tid i fredags. Men jag behövde det!
Men av någon anledning sover jag oroligt när jag jobbar, det är som att jag inte kan slappna av.. Drömmer konstiga drömmar, svettas som en gris och vrider mig i sängen. Och så Alex som blir mer våldsam för varje natt, i lördags fick jag ett knä i svanskotan, inatt en armbåge i pannan... ska sätta upp en planka mellan oss tror jag :P Kommer ju inte våga sova med magen åt hans håll.

Glömde ju nästan att vi var på kalas i lördags! Alex faster fyllde 60+ och gästerna var mellan 4 och 90 år gamla. Alltid lika trevligt att träffa Wiechel-folket. Elisabeth proppade oss fulla med god mat och dryck, hon gör alltid en enorm gryta (jambalaya?) på scampi och räkor och goda kryddor och bjuder på goda viner och alkoholfritt för chaufförer och folk med bulle i ugn. Fast jag tvekade inför den alkoholfria för det stod att den innehåller max 0,5% alkohol. Men Ann-Britt som är chefsöverläkare för Karolinska och Astrid Lindgrens sa att det var helt lugnt. Så jag kände att jag hade en pålitlig källa och drack något glas i alla fall! Minst 3 rätter får man alltid hos Elisabeth och det är alltid lika gott! Hon har ett urmysigt hus ute på Värmdö, tar en timme ungefär att köra till ifrån oss, med en fantastisk trädgård och oändligt med uteplatser och en veranda som löper runt hela kåken. Och hela huset är dekorerat med tyger i djurmönster. Ett litet paradis!

Hundarna löper allihopa, även Alex mamma Gunillas Alice så de hade lesbisk älskog hela dagen tills de flåsade så mycket att de såg helt svimfärdiga ut och jag separerade och stängde in dem. Gud vad löptikar är snuskiga. Och sura, Maggan bara ligger i sin fåtölj och vägrar följa med ut eller nånting. Imorse fick jag släpa henne efter mig i kopplet på rundan, blev bromsspår i gruset där vi gick. Enda gången hon lyser upp är när hon träffar en hanhund. Urk, hynda! Igår blev jag utskälld av en hundägare i området, Micke, som har en liten hanhund som heter Manfred. Micke tycker att alla tikar ska steriliseras eftersom att Manfred blir så jobbig när någon tik i området löper. Micke har även skällt ut mig för att jag gett Maggan det vidriga namnet Maggan. Han är lite speciell. Jobbar som kostymör på en teater här i Stockholm. Hursomhelst så meddelade han oss efter att han tagit fast Manfred som alltid kommer 15 meter före Micke och alltså hann med diverse ställningar med Maggan innan han kom fram att vi nu har förstört Manfred för en månad. Hur vi nu gjorde det där vi gick med koppel och allt. Nu kommer Manfred inte bara sova dåligt utan även rymma vid varje promenad för att leta upp Maggan. Vi gick en stor omväg sedan för att inte störa Manfred igen, men vi sågs ändå på vägen hem och fick lite mer skäll. Ja gud vad vi skäms nu... (inte). Kanske får låta Manfred bli far vid Maggans nästa löp, vem vet. Alex vill ha valpar! Han har ju blivit sådan hundmänniska nu så det är inte klokt!

Jag och Kajsa

10+3 OCH KONSTANT BAKIS

Ja jag kom idag på vad jag ska säga till dem som undrar hur det känns, när Rebecca frågade mig: som att vara konstant bakis! Jättetrött, lite öm i hela kroppen liksom, seg i skallen - det verkar inte koppla lika fort längre där inne, illamående och man vill bara sooova! Och ÄTA!
Lite samma sak som att supa också - man har lite kul och sen mår man dåligt.
Man har lite kul - och sen blir man på smällen och mår dåligt :) Och man har bara sig själv att skylla, haha!Nu är jag tillbaka på jobbet, är inte direkt värdelös men kapaciteten är inte på topp. Men jag kämpar på. Tur att jag bara behöver sitta ner. Dumt med den här arbetsplatsen är att det nästan varje dag bjuds på godsaker - jag kan inte låta bli! Har redan gått upp 2 kg, men jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig. Vill inte tappa kontrollen så att säga. För mig är ju 2 kg mycket på mina tidigare 53. Magen sticker ut som en ballong, undrar om jag inte är i 5e månaden ändå? ;)


Idag var jag på MamaMia och lämnade blodprov för KUB. Den 2a september gör vi ultraljudet och då får vi resultatet. Pirrigt! Men det går säkert bra. Dessutom fick jag lämna blodprov för att kolla om bebisen kommer utveckla hjärtblock, som tydligen är vanligare om man har köldkörtelproblem m.m. Min barnmorska verkar ha bra koll på vad som bör göras med ett måndagsexemplar som mig. Genom ett blodprov kan de se om bebisen får det och isåfall kan man behandla redan när den ligger i magen. Så kanske den klarar sig.Nu ska jag jobba vidare... Snark.

JAG BARA KUNDE INTE LÅTA BLI...

Jag var ute o handlade paket till syrrans lilla Alice som fyller 2 år imorgon, i fredags... och så ramlade jag över de här bodysarna i stlk 50. De var så söta så jag kunde bara inte låta bli att köpa dem!
Men om man tycker att jag är tokig som köper kläder redan i vecka 10 så finns dem som är ännu galnare än jag, dessa fina fick jag av syrran för flera veckor sedan, hon hade sprungit ut och shoppat direkt jag fick plus på testet (nästan) hahaha! Sen skulle hon vänta med att ge dem men det klarade hon inte ;) Så gulligt.
Vi har gömt dem i en kista ett tag för Alex blev så nervös att det skulle bringa otur, men nu tog jag fram dem. Jag tror inte på skrock, och skulle något hända med guldklumpen i magen så kommer vi ändå försöka igen med detsamma. Nej, jag tänker njuta och vara glad! Längtar tills de kommer till användning.

Nu lider sista semesterdagen mot sitt slut, jag har inte orkat göra ett smack denna semester så jag ser faktiskt litegrann fram emot att aktivera mig lite. Får se hur länge det håller i sig! Men det är bara 2 veckors jobb, sedan sätter skolan igång igen med full fart - fältstudier! Ska bli kul.

Idag går vi in i vecka 11, håll tummarna för oss!

Hoppas allt är fint med alla andra där ute!

9+2 GRAVID

Jag bloggar bara när jag har nåt att skriva om, och nu har jag det! Är på smällen, i vecka 10. Mår pyton, men hoppas att det snart ska gå över. Den 11e Mars 2012 blir vi föräldrar om allt går bra med graviditeten, för en vecka sedan var vi på VUL (vaginalt ultraljud) för att stilla vår oro. Vi trodde att jag var skengravid, men det var jag inte, på bilden nedan ser ni vår lilla guldklimp på 17,8 mm. Hjärtat blinkade i superfart :)Jag vill ha reda på kön, men det vill inte gubb-Alex. Jag har kommit fram till att vi får antingen lotta om det, eller också får bara jag reda på det. Varför ska man inte göra det? Och VARFÖR skulle jag rätta mig efter det?? Nehejdu älskling!

Elsa och Olle är namnförslagen just nu.

Dessa första veckor har inte varit kul alls, herregud. Har varit konstant sjuk i halsfluss, förkylning, ögoninfektion, magkatarr... Fick åka hem tidigare från Spanienresan med mina kära vänner för att parkera mig i närmsta säng, och här har jag spenderat mycket av tiden. Mår illa, magen är som en ballong, är T-R-Ö-T-T som aldrig förr. TUR att jag haft semester! Även om den endast gått åt till att sova och äta. På måndag börjar jag jobba, jobbar 2 veckor och sedan börjar skolan. Då MÅSTE jag må bra igen för då ska vi ut på fältstudier. Men jag tror att det kommer gå jättebra!

RSS 2.0