33+5 TRÖTT PÅ LÖPTIKARNA

Maggan löpte i 4 veckor, det gick över och dagen efter satte Kajsa igång. Nu alltså. Urk! Men bra att de gör bort det nu innan bebisen kommer iaf, för de är riktigt bångstyriga båda två när de löper. Skiter i allt man lärt dem. Idag hoppade de helt ogenerat upp i soffan båda två och skulle tugga på sina tuggben där, mitt framför mina ögon... Grr! Kajsa måste man dessutom sätta en byxa på, hon håller inte reda på det där själv. Krångel.
Har börjat en ny kurs nu: Social exklusion i det moderna samhället. Intressant! Men jag är osäker på om jag kommer klara av den, den löper hela mars ut. Men jag ska göra mitt bästa, och förhoppningsvis går det vägen!

Börjar bli väldigt gravid nu känner jag :) Magen är jättestor, alla tror att jag ska föda imorgon ungefär, till och med grannarna kommenterar. Det är roligt att det syns så tydligt, men det börjar bli tungt också och krämporna hopar sig. Hon sparkar mig i magen så att jag närapå tuppar av ibland, inte skönt alls. Tar utan att skämmas en tupplur varje eftermiddag på minst 1 timme, oftast 2. Det behövs!

Var hos barnmorskan idag, känns som jag springer där hela tiden, men det är varannan vecka nu fram till födseln. Hon verkar bekymrad, lillan ligger på sniskan ännu och verkar inte alls intresserad av att lägga sig i rätt läge för den kommande förlossningen, om det blir en vanlig sådan. Barnmorskan trodde att hon låg med rumpan ned dessutom, d.v.s. helt fel håll, men en snabbtitt med ultraljudet visade att det är huvudet som är något nedåt. Tur det i alla fall! Eftersom hon är så stor så innebär det att hon inte kommer kunna vända sig helt fel i alla fall. Nästa besök är på min födelsedag, 16/2, och då ska vi prata om förlossning/kejsarsnitt. Spännande! Kan säga att det är en smula svårt att fokusera på plugg och jobb nu.

Vi är i alla fall förberedda på lillan här hemma nu, säng, bil, vagn, bilstol och skötbord m.m. är på plats. Det känns skönt, nu kan jag slappna av litegrann. Ska bara sy lite lakan och fixa till lite annat med symaskinen samt handla blöjor och sådant så är allt klart. Sen får man väl se vad som behövs allt eftersom. Ska bli så mysigt!

Nu ska jag ut med vovvarna och sedan fortsätta läsa om den sociala exklusionen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0