37+3 - 18 DAGAR KVAR?

Det står 18 dagar på räknaren, det hoppas vi är max antalet!
Såhär gick det i fredags: Vi fick träffa överläkare Danuta Gross Witkow på Danderyds obstretiska mottagning. Många krångliga namn och ord där i en mening. Hon maktutövade litegrann och tjatade in oss på ett nytt tillväxt ultraljud omgående, hon tyckte det var för längesedan vi gjort vårt TUL för att kunna basera några beslut på detta. Det nya visade att lillan väger 3300 gram och det är +9,1 % från normen, hon har alltså gått ner från + 22% till "endast" + 9% = jättebra! Tror jag det, min vikt har inte ändrats de senaste 5 veckorna i alla fall. Jo, har gått ner 0,5 kg trots att hon har ökat med 1000 gram.

Vi fick se hur lillan "andades", eller tränade på att andas in fostervattnet, jag tycker att ultraljuden är så fascinerande! Huvudet vad 9,1 cm i omfång. Så hon är ju färdiggräddad, klar för att komma ut nu om hon vill det. Danuta frågade hur jag vill ha det med förlossningen, och jag tycker det är så svårt. Jag vill ju föda vaginalt, men inte om det medför större risker än normalt för lilltjejen, och inte för mig heller för den delen. Danuta tyckte att vi kör på vanlig förlossning om hon kommer innan den 16/3, med förbehållet att man under förlossningen ska ha extra koll på att bebisen tränger ner i bäckenet på ett normalsmidigt sätt, om inte det sker ganska omgående så blir det kejsarsnitt utan att jag ska ligga i alltför många timmar och kämpa i onödan. Det kändes ju som en bra plan! Då får jag i alla fall ett försök på mig, och verkar det inte gå så bra så väntar man inte tills det blir akut utan då blir det kejsarsnitt innan det är panik så att säga. Detta skrevs in i journalen som ett meddelande till förlossningspersonalen. Min största rädsla är ju att hon ska fastna, så det lät bra. Men sen blev jag osäker - det verkade som att Danuta inte riktigt trodde att vaginalt skulle gå, eller? Hon sa många gånger att mitt bäcken ligger precis på gränsen till vad de tycker är för litet.
Så jag var väldigt orolig resten av dagen, men har bestämt mig för att lita på Danutas råd. Kommer hon inte ut självmant innan den 16/3 så har jag en ny tid bokad hos Danuta, då blir det ny koll på tillväxten och beslut efter detta. Hon verkar inte tro på igångsättning eftersom det tydligen ger sämre/svagare värkarbete (?) och det trodde hon inte skulle funka för lilla mig. Så det blir väl kejsarsnitt gissar jag om inte lilla damen behagar titta ut inom 18 dagar. Alex har bestämt sig för att vara med i operatinssalen om det blir det. Jag hade ju back-up annars men då behövs inte det :)
Men kom igen nu, ut med dig lilla hjärtegullet!!! Har lite förvärkar på nätterna, bara hoppas på att vattnet ska gå. Men de avtar ju alltid istället, attans!
Nog om detta.

Imorgon ska jag till Gävle för sista svängen innan studieuppehållet. Vattnet går väl på tåget ;) Nej, men det känns så skönt att det är sista svängen. Vi ska ha seminarie, diskutera en bok som heter Beständig ojämlikhet. Oerhört krånglig bok, men med en poäng. Sedan är det bara en uppsats kvar att skriva, och den ska jag försöka skriva så snabbt jag bara kan då så att jag får betyg i kursen. Uppsatsen har vi egentligen hela mars på oss att skriva, men jag vill ju bli klar på momangen. Blir kanske något samtal till mamma som praktiserar detta varje dag :) Det ska alltså handla om social exklusion och mitt fokus blir nog fattiga barn eller något annat avgränsat inom fattigdom.

Nej nu blir det att läsa lite till, hörs!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Vad roligt det är att följa händelserna på bloggen.

Nu är det nära!

Barnet växer inte så mycket på slutet för näringen i moderkakan tar slut. Det betyder att förlossningen är nära. Vad skönt att veta att du slipper gå över tiden, det är så jobbigt.

Kram på dig och hoppas allt går fint. Gunilla

2012-02-28 @ 10:53:17
Postat av: Mamma

Bra beslut av Alex!! Det måste kännas mycket bättre för dig att han är med hela vägen oavsett vad som händer. Det är ju också en bra och viktig upplevelse för Alex att vara med när hans lilla barn föds.

Nu är det bara 16 dagar kvar!kramar

2012-02-28 @ 11:18:25
Postat av: Kim

Det är roligt att ni hänger med och är intresserade i vad som händer! Jag är inte bäst på att höra av mig så det är i alla fall ett sätt att hålla mina nära o kära uppdaterade :)

Javisst det känns kanon att veta att han hänger med in i salen, inte bara för min del utan jag vill ju att han ska få vara med när hon slår upp ögonen för första gången osv. Men jag har förståelse för dem som inte klarar av det, det är ju verkligen läskigt! Även om man inte behöver titta in i såret. Fast han hade nog hakat på oavsett tror jag ;) Man tuffar till sig när det väl gäller tror jag!Än har inget hänt, lite värkar på nätterna, men inget mer än så. Kanske får köpa hallonbladste och allt vad det nu är man kan hitta på för att reta ut henne.Kram på er!!

2012-02-29 @ 12:38:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0